Tuesday, December 12, 2006

The Nicotine Patch

"Not that which goeth into the mouth defileth a man; but that which cometh out of the mouth, this defileth a man." [Matthew 15:10-11]

Si cu epiderma ce facem dar?
Iata pacatul fumatului, redus la esenta lui primara. Dregandu-ne dorul neostoit de paradisuri artificiale prin diluarea sa din ce in ce mai mare, radacina viciului totusi ramane. In speranta ca scapam de pacatul distrugerii trupului nostru prin nicotinizare, ne amagim si ne otravim cu plasturi care, vanduti fiind cu titlu de leac, ajuta la perpetuarea raului; o, cumplita slabiciune omeneasca! Caci prin ce prelungim agonia caderii noastre, daca nu prin nicotina cutanata? Cum sunt mrejele viciului mai slabite, daca prin trei-patru plasturi care au intru ei asa-zisa scapare ajungem de unde am plecat, inglodati in mlastina neputintei noastre? Numai libera noastra constiinta ne poate scapa de fumat! Can i get an A-men? Can i get a Hallelujah?

Si daca ar fi vorba de iubita noastra Prostie in loc de nicotina?
O mai veche obsesie revine pe tapet. (Sau mai bine zis nu revine, caci e doamna mare si clasica pe deasupra.) Asadar ganditi-va doar ce ar fi daca in comert am gasi, ca sa ne dezvete de tampenia maladiva, Stupidity Patches [TM] ? Cumparate pe ascuns si cu rusine inocenta de cei care sau descotorosit de mandrie si acum vor sa faca asijderea si cu slabiciunea mintii, aplicate ca vaccin pe intreaga suprafata a scalpului (cat mai multe deodata, ca sa fie!), vor oferi pentru scurt timp, printr-un efect placebo, iluzia vindecarii. Apoi, intrand intr-un sevraj al tampeniei, temerarul utilizator isi mai pune un rand, inca unul si inca unul.
La fel ca si cu fumatul, trebuie vointa multa.
Ca e pacat...

No comments: