Wednesday, November 08, 2006

Killing a Dead Man

Iraqi Prime Minister Nouri Maliki has told the BBC he expects Saddam Hussein to be executed by the end of 2006.


Asta declara domnul Maliki
pentru BBC, in acelasi timp rugand the whole world sa respecte the judicial system of Iraq. Saddam, judecat pentru nshpe mii de capete de acuzare, toate purtand pedeapsa capitala, cerea ca toti irakienii sa reconcile cum a zis Profetul. Forgiveness i thell thee. Toata aceasta circoteca cu tirani executati si criminali pocaiti avand ca deznodamant o iluzie a dreptatii dar si o nevoie disperata de normalitate si razbunare. Saddam in perioada lui de glorie executa oameni la micul dejun, iar acei oameni vor dreptate acum, nu? Executia dictatorului o sa aduca o noua epoca de stabilitate in istoria Irakului. Irakul se va lepada de trecut ca de Diavol si calea ii va fi batuta

Nope.

Saddam a fost odata. Acum tot ce a mai ramas din el este o epava, umbra acelui batranel cu barba pana la buric ascunzandu-se intr-o groapa din Irak. Nimanui nu ii mai pasa de Saddam, executia sa e un moft, nedemn de prima pagina a ziarelor. Saddam is history, un dictator decazut.
Castro inca face primele pagini ale ziarelor pentru ca si-a aratat popoul zbarcit maretei natiuni Americane si lived to tell the tale dar popoul usor mai rotofei ai lui Saddam l-a vazut o planeta intreaga pe prima pagina din The Sun. Nimic interesant.

Si atunci de ce sa-l executam pe batranelul acela tupeist? Irak-ul are alte belele momentan cum ar fi un regim marioneta si niste insurgenti nervosi rau de tot. Surely, executia lui Saddam nu e destul. Irak-ul nu e Israel, Saddam nu e in floarea varstei. Lock him up in solitary, lasa-l sa-si scrie memoriile si mai scoate-l prin oras in chiloti tanga just for laughs. We killed our dictator cand era inca "proaspat", imaginea sa starnea frica ura si regret. Saddam starneste doar mila.

Saddam e mort. Antiteza lui Castro, este dictatorul ingenunchiat, umilit, inexistent. Executia sa e o sarada bolnava, un alt mod prin care fragilul guvern irakian isi arata supunerea fata de SUA si nu in ultimul rand, o franghi irosita, franghie cu care poti face atatea lucruri minunate, de la priponirea cailor la Bondage.

4 comments:

Tsavatar said...

the english/romanian mish-mash is my way of saying, gee, what a strange lil' postmodern world this is. Odata cu esperantizarea englezei you'll see it more and more often. Eu imi apar saracia si nevoile si neamul... And ooh yeah, BoNdAgE o_O.

Anonymous said...

Blogu' e de cacat... termina cu fazele astea...

Anonymous said...

this is all about turning the other (butt)cheek.
bet'cha they're gonna make a new reality show: "The tedious and most lamentable commedy of Saddam's last days: tragical mirth!".
"Saddam's Bottom Line" for shorts.

aye.

Anonymous said...

Frate mie imi este clar ca americanii -(nu ma refer la omul de rand care nu este prea indoctrinat si zombificat de idealurile de patriotism si de liberatori ai asupritilor false induse de condicatorii lor care au la baza alte interese)- si sper ca va este si voua, isi baga nasul in treburile altora si dup'aia cand vine flatulatia (Basina :) ) o iau ca o enorma amenintare si un motiv de a mari forta "asupritoare" asupra unor oameni ca nu au nici o treaba cu ei.


Cum naiba sa accept ca face dreptate si "asasineaza" un om pentru genocit frate (nu zic k era si ala mielusel) conducatorul unei natii a carui intreaga istorie este bazata pe genocid si eradicarea unei civilizatii intregi( indienii "americani" ).

In fine...